De nieuwe single van VAART – Alles beweegt

Vaart, 5 muziekvrienden en een oude koelkast. De mannen van de band Vaart maken liedjes die ergens over gaan, in het Nederlands! Na ruim 20 jaar ervaring in het covercircuit besloten ze dat er meer is dan liedjes naspelen. Sindsdien maakt Vaart liedjes met eigen muziek en teksten met een hart.

Natuurlijk miste de band de afgelopen twee jaar de verwondering en het applaus van haar publiek, maar inspiratie voor nieuwe liedjes bleef komen. Inmiddels schreef de band al ruim 35 eigen nummers waarvan er dit jaar 11 op het eerste album verschijnen.

Midden in de Coronaperiode bezochten een paar leden van de band Vaart een concert van Rick de Leeuw in Paradiso. Onder het publiek bevond zich ook Theo Vogelaars, de voormalige bassist van Rick z’n vroegere band The Trockener Kecks. Vaart raakte aan de praat met deze cultheld en het klikte. Theo kwam een aantal keer naar het hoge noorden om tips te geven bij het opnemen van het nieuwe album. De opnamesessies spraken hem aan en hij stortte zich ook op het mixen. Als klap op de vuurpijl heeft Attie Bauw zijn medewerking toegezegd om de eerste singel te masteren.

De voorlaatste track die de band op Spotify uitbracht met de aansprekende titel Te waar om mooi te zijn,  werd gedraaid op diverse radiostations en inmiddels lijkt het nummer uit te groeien tot een waar cultnummer, dat door de fans bij live optredens luidkeels wordt meegezongen.

De album-presentatie staat gepland op zaterdag 22 oktober a.s. Maar nu eerst is daar deze nagelnieuwe single: Alles beweegt.