Belinda Vermeer – Siena

“Siena” is de nieuwe single van de Haarlemse zangeres Belinda Vermeer. Zij zich liet inspireren door de liefde die zij voelt voor deze prachtige Italiaanse stad in de provincie Toscane, maakte zelf de melodie en schreef de tekst in zowel het Italiaans als in het Nederlands.

“De melodie ontstond toen ik aan het genieten was van een weekend weg in Nederland en aan het fantaseren was over een tripje naar Siena, ItaliĆ«. De tekst kwam vervolgens vanzelf en ik besloot om deels in het Italiaans te zingen. “Ik wilde een zomerse vibe in het liedje. De melodie die tot mij kwam tijdens het weekend weg is verwerkt in een lounge-achtig nummer met Latin klanken, totaal iets anders dan wat de luisteraars van mij gewend zijn. Naast het Nederlands/Italiaans heb ik hetzelfde nummer ook in Engels/Italiaans uitgebracht voor mijn trouwe luisteraars in het buitenland.