Unieke samenwerking van artiesten uit twee muzikale dorpen…Wie Volendam zegt… denkt aan muziek. Maar wie Groesbeek zegt … denkt ook aan muziek! Volendam is vooral bekend om zijn “palingsound” en het heuveldorp dorp Groesbeek om zijn talloze orkesten uit het verleden met benamingen die veelal te maken hadden met zon, maan en sterren. Zoals The Sunstreams, The Sunshines, Duo Sunday e.v.a.

Voeg twee artiesten uit deze muziekdorpen bij elkaar en er ontstaat iets heel bijzonders moet producer Huub Arents gedacht hebben. Huub Arents die al vele jaren liedjes schrijft en produceert voor de Groesbeekse zangeres Helen Liebers, benaderde onlangs de Volendamse zanger Kees Plat om eenmalig samen met Helen een duet op te nemen. Twee artiesten waarvan muziek hun passie is en beiden hun sporen in het artiestenvak ruimschoots hebben verdiend.

Helen, dochter van Wim Liebers en ooit de frontman van het bekende orkest The Sunstreams staat al zo’n 40 jaar op de buhne. Zij speelde 30 jaar bij The Moonlights en bracht vanaf 2012 als solozangeres diverse albums en singles uit. Kees speelde o.a. bij de bands “Double Trouble”, “Friends” en “Stampvast’. Ook treedt deze muzikale duizendpoot solo op en vormt succesvol een vast duo met Sonja Onderstal. Tevens is hij oprichter en éen van de leadzangers van de succesvolle Tribute to The Cats Band.

Gekozen is voor het lied “Dreams”, in 1972 op de plaat gezet door The Cats en geschreven door Piet Veerman. Het lied werd later in een nieuwe versie door Kees en de Tribute To The Cats Band uitgebracht. Het moest een lied worden waarbij de palingsound en het stemgeluid van Helen geheel tot hun recht moest komen.  Huub Arents schreef er een Nederlandse versie op getiteld “Dromen komen, dromen gaan”.  Het leek gewaagt om muziek van The Cats in het Nederlands te zingen. Echter volgens kenners en liefhebbers van de palingsound is men er ruimschoots in geslaagd!  Het is een prachtige uitvoering geworden die recht uit het hart is gezongen door Helen en Kees. Het ontbreekt niet aan het prachtige melancholieke gitaarspel gespeeld door Kees. De opname en de productie zijn in handen van Kees Plat. De single is uitgebracht onder het label Kees Plat Music Productions.

Er is een videoclip van dromen komen, dromen gaan te zien op YouTube en te beluisteren op Spotify en verkrijgbaar bij alle bekende downloadstations.