Singer-songwriter Indy zingt over de moeilijke thuissituatie waarin zij verkeerde.

De 18-jarige Indy zingt al zo lang als ze kan praten en volgt sinds haar 7e jaar zanglessen. Als kind bouwde zij al aan een zangcarrière. Zo bracht zij een single uit, trad zij regelmatig op en deed audities voor landelijke tv-shows. Inmiddels is dit talent uitgegroeid tot een jongvolwassen singer-songwriter.

Met behulp van haar ukelele schrijft ze haar eigen songs, over veelal persoonlijke situaties. Vandaag presenteert zij haar eerste zelfgeschreven single “Cruel”; een persoonlijk en aangrijpend lied. De single“Cruel” gaat over de moeilijke thuissituatie waarin Indy tot 2017 verkeerde. Haar vader verloor al op jonge leeftijd zijn vader en vertrok vlak daarna als beroeps militair naar Joegoslavië. Hij zag daar de meest vreselijke dingen en hield aan dit alles een trauma (PTSS) over.Dit leidde 12 jaar lang tot veel agressie in huis. Indy schreef het lied als onderdeel van haar verwerkingsproces en hoopt hiermee een steun te kunnen zijn voor anderen die in een dergelijke situatie verkeren.De in Grevenbicht woonachtige zangeres heeft diverse voorbeelden. Zo bewondert ze Adèle en Lady Gaga om de manier waarop zij hun emoties verwerken in de muziek. Iets wat Indy zelf ook probeert te doen. Ze probeert zo dicht mogelijk bij zichzelf te blijven door bij het schrijven van nummers uit persoonlijke situaties te putten en muziek te schrijven die goed bij haar stem past. Ook is ze al sinds haar derde jaar fan van Celine Dion, aangestoken door haar moeder die deze muziek altijd draaide. Op deze leeftijd wist ze dan ook al wat haar droom was: ”beroemde zangeres” worden! Met deze eerste zelfgeschreven single doet ze een stap in de goede richting! Indy’s song werd door Sjors Dahmen voorzien van een klein en gevoelig gitaar-arrangement. Label Hometown Studio Records zorgde voor de release. “Cruel”is vanaf nu te streamen en downloaden via alle bekende landelijke portals.