SBS6 komt met nieuwe talentshow De Hollandse Nieuwe

Er is geen zanger die dichter bij de mensen staat dan een volkszanger… In de nieuwe talentshow De Hollandse Nieuwe komen de kandidaten dan ook niet naar de studio. Onder leiding van Jeroen van der Boom trekken vakjuryleden Samantha Steenwijk, René Froger en Danny de Munk het hele land door op zoek naar de nieuwe volkszanger van Nederland.

Voor deze bijzondere auditieoptredens thuis zorgen de kandidaten zélf voor de sfeer: woonkamers of achtertuinen worden omgetoverd tot heuse optreedplekken en vrienden en familie worden uitgenodigd voor de nodige support. De Hollandse Nieuwe is vanaf zaterdag 4 juni elke week om 21.00 uur te zien op SBS6.

Van volksbuurt tot villawijk en van de grote stad tot de provincie: met de jury in zijn kielzog komt Jeroen overal. Hij ontmoet de meest spraakmakende types, die allemaal dromen van een leven als volkszanger. Na het kennismakingsgesprek met Jeroen komen de drie juryleden aan. De hapjes en drankjes staan klaar, in de tuin brandt de barbecue: de auditie kan starten. De kandidaten geven álles, en hun eigen publiek danst, lacht, schiet vol – en is vooral enorm trots. De jury oordeelt direct na het optreden – en al vrij snel wordt duidelijk of het avontuur hier stopt of (nog) niet.

Tweede ronde
In de tweede ronde krijgen de overgebleven kandidaten elk een geldbedrag om hun volgende optreden te verbeteren en aan te kleden. Daar hoort ook een nieuwe locatie bij: een buurthuis bijvoorbeeld, de voetbalkantine of een rondvaartboot. De kandidaten beslissen zelf waar ze het geld aan besteden. Opvallen is een must, want de concurrentie zit ook niet stil. Ook nu is de achterban aanwezig: zij maken van elk optreden een feestje. Er kunnen maar vier kandidaten naar de finale.

Finale
De finale vindt plaats op een grote locatie die qua gezelligheid niet onderdoet voor een kroeg. Hier bepaalt de jury wie de nieuwe volkszanger van Nederland wordt. De prijs die de winnaar te wachten staat, bestaat onder meer uit een gastoptreden tijdens Toppers in Concert op 18 en 19 november in de Johan Cruijff ArenA en een singlerelease met videoclip.

De Hollandse Nieuwe wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions.

Bron: Talpa Network
Foto: William Rutten