“O Barista” is een ode aan de knappe koffiemaker die ons de meest lekkere koffietjes voorschotelt.

Hij heeft een magisch charisma, perst de koffie in een kop en schuimt de melk zo lekker op. Het is pure passie! De Ochtendpoëet schrijft haar gedichten en liedjes vaak in de vroege ochtenduurtjes en een liedje over koffie mocht daarom niet ontbreken.

Mijmerend over versgemalen koffiebonen en behendige knipogende Barista’s, ontsproot er een grappige songtekst en een melodie die lekker blijft hangen. Samen met zangvriendinnen Ivonne van Hattem, Gillyan Broers, Yvonne Lanser en Ylva Langkruis formeerde ze speciaal voor het nummer de damesgroep Café Strofe met een knipoog naar “catastrofe” want de Barista in het lied is hun dagelijkse redding. O Barista is een heerlijk zomers nummer, een meezinger in Latin-stijl met muziek van Richard Poot en Tico Pierhagen. Lekker om op te salsa-dansen of om in een zonnige stemming te komen. Arabica, Italiano of Brasil? Robusta of een blend? Zolang het maar puur is en als jij er maar bent! Oooooooo Barista
Koffie smaakt nog beter als de koffieboeren het ook goed hebben… De opbrengst van dit nummer zal daarom geheel ten goede komen aan de stichting Solidaridad    www.solidaridad.nl  Deze stichting helpt kleine koffieboeren in derde wereldlanden met allerlei zaken waarmee hun inkomen en hun arbeidsomstandigheden sterk verbeterd worden