Loïs Lane zet opnieuw song van Prince in een nieuw jasje.

Monique & Suzanne Klemann van popgroep Loïs Lane behoren tot het select aantal mensen in Nederland die ooit mochten samenwerken met Prince. De in 2016 overleden artiest produceerde een aantal tracks voor het Loïs Lane-album Precious uit 1992.

Ondanks de eer om met zo’n legende te mogen werken zijn de Klemann-zussen nooit echt enthousiast over die nummers geweest. ‘Prince wilde eigenlijk ons hele album produceren, maar wij waren bang om onze identiteit te verliezen, dus zijn daar toen niet mee akkoord gegaan’, vertelt Monique. Omdat Loïs Lane intussen al meer dan 35 jaar actief is, vond de groep het toch leuk om vanwege het jubileum een aantal songs van Prince in een nieuw jasje te steken. Afgelopen november gebeurde dat al met Qualified, nu komt Loïs Lane met een eigen versie van Cream. De oorspronkelijke versie was een grote hit voor Prince in 1991 en bracht hij destijds uit met The New Power Generation.