Nieuwe release Frans Hermans “Aope”

De eerste Limburgstalige liedjes schreef de tegenwoordig in Heerlen wonende Frans Hermans in 2003 voor de band LEFF. Eén van die eerste liedjes (Limburg, Ich bin van dich) belandde als snel op nr.1 in de Limburg Top 10 van L1.

Daarna schreef Frans voor meerdere artiesten uit de Marlstone stal en ontving hij in 2007 de prijs voor “het Limburgse lied” te Venlo. In 2006 nam hij met zijn band Volle Gaas de CD getiteld “Brenne” op en in dat jaar volgde ook, in samenwerking met Bart Oostindie, de solo-CD “Get Gedronke”. Hoewel hij daarna bleef schrijven voor andere artiesten werkte Frans niet meer echt aan soloprojecten. Pas in 2015 schreef Frans weer voor de band Vleddig, waar hij zelf als zanger-gitarist deel van uitmaakt.

Voor het nieuwe nummer “Aope” zocht Frans de samenwerking met technicusproducer Bryan Raets, die ook bij Vleddig de productionele touwtjes in handen heeft. Bryan die naast zijn parttime werkzaamheden voor Marlstone tegenwoordig stevig aan de wet timmert met zijn TØNE muziekstudio verzorgde het arrangement en de productie van de single “Aope”. De bijhorende clip werd gedraaid onder productionele leiding van Sammy Hermans. De muzikale invullingen van “Aope” naast de zang van Frans werden verzorgd door gitarist Maarten Cima, drummer Chris Brush en violiste Jenee Feenor. Toetsen, basgitaar en backing vocals werden door Bryan Raets verzorgd.

Het nummer “Aope” vertelt het verhaal van een gebroken man die moeite heeft zich weer open te stellen voor wat echt belangrijk is in het leven: echte liefde.