Bryan WestWood – De Mijne

De altijd goedlachse 37 jarige artiest “Bryan WestWood” is geboren in Amsterdam. Op zijn 2e levensjaar vertrok hij met zijn familie voor 3 jaar naar Suriname om als kind de echte Surinaamse levensstijl te proeven. Op zijn 5e jaar keerde de familie weer terug.

Op zijn 8e levensjaar vertrok Bryan WestWood wederom naar Suriname en toen werd zijn muzikale talent ontdekt door zijn oom (Patron), die tevens leider was van een muziekformatie (Kouna Krioro). Terug in Nederland werd Bryan’s zangtalent al snel ontdekt door de legendarische Surinaamse zanger “Orlando Seymonson”, bekend van de razend populaire muziekgroep The Happy Boys. Dit resulteerde voor Bryan in vele optredens.

Op 13 jarige leeftijd werd Bryan door een klasgenootje gevraagd of hij in een nieuwe jongerenband (Spiet Faya) de zanger wilde zijn, dit heeft hij 1 jaar gedaan. Niet veel later werd Bryan benaderd door de muziekformatie “Spannend”. Dit was een hele positieve ommekeer voor Bryan, want door deze stap werd hij, na ongeveer 2 jaar in de formatie Spannend te hebben gespeeld, benaderd door de muziekformatie “La Rouge” om toetsenist te worden. La Rouge is o.a. bekend van de nummers, “Who Likes To Know en “”Hosse.

Spelen in La Rouge resulteerde voor hem werkelijk in een storm aan optredens en dit gaf natuurlijk ook een enorme boost aan zijn carrière. Na ongeveer 2,5 jaar in “La Rouge” gespeeld te hebben heeft Bryan in de periode 2006/2007 een jaar in de muziekformatie “La Caz” mogen spelen.

Na dat jaar ging Bryan een hele andere kant op, de Nederlandse Hip Hop om precies te zijn. In samenwerking met zijn neef, The Donson, kwam zijn eerste soloalbum “Wat wil je” uit. In 2014 kwam zijn 2e album “Spotlight” uit, op dit album heeft Bryan samengewerkt met verschillende artiesten waaronder “Rb Djan” Darryl. Van dit album zijn 2 nummers “Je maakt me Lauw” en “Die Ogen” nummer 1 hits geworden in Suriname en werd Bryan onder andere uitgenodigd bij Fun X Radio .

Met het nummer “The One” behaalde Bryan in 2015 voor de 3e keer de nummer 1 positie in de hitlijsten van Suriname. Tijdens al deze bezigheden heeft Bryan ook nog tijd om op te treden door heel het land en zelfs over de grenzen. Met zijn charismatisch voorkomen en zijn Caraïbische muzikale klanken krijgt Bryan elk publiek aan het dansen. Hij voegt ook altijd een stukje interactie toe aan zijn optredens, zodat de ervaring voor zijn publiek nog onvergetelijker wordt.