Nieuwe single DEMY DE GROOT

Demy de Groot released zijn nieuwe single  ‘Is Dan Alles Nu Voorbij. Een cover van Freddy Fenders wereldhit ‘Wasted Days and Wasted Nights’.

Freddy was een  Amerikaanse  tex-mex-, country-en rock-‘n-roll-muzikant. Zijn artiestennaam ontleende hij aan zijn favoriete merk  elektrische gitaar, de Fender. In Nederland had hij twee hits. In 1975: ‘Before the next Teardrop Falls’ en ‘Wasted Days and Wasted Nights’. In 2006 overleed hij op 69-jarige leeftijd aan  longkanker.

Demy zingt aan het begin van de single in het Engels en vervolgt dan (met een flinke beatmuziek op de achtergrond) in het Nederlands. De gitaarmuziek is door Zonzo Basily ingespeeld. Dat brengt een herkenbaar geluid in het nummer. In tegenstelling tot z’n voorgaande nummers gaat het onderwerp deze keer niet over leuke meisjes en verliefdheid. Relatieproblemen en scheidingen vormen de rode draad in het door André Kooiman geschreven lied.