Nieuw Album Henny Thijssen “Tussen Nu Of Ooit”

Peter Blanker scoorde ooit een hit met zijn ‘Het is moeilijk bescheiden te blijven.’ Een ironische ode en eentje met een knipoog. Want bescheidenheid in de muziekwereld is van grote schaarste. Maar niet voor Henny Thijssen.

In 2020 werd hij winnaar van The Voice Senior. Wat volgde was een landelijke knuffel. Nationale erkenning. Na een oeuvre van meer dan duizend geregistreerde liedjes. Het kan verkeren.

‘Jij liet me vallen.’ Heel Nederland zingt het moeiteloos mee. Was getekend: Justin Pieplenbosch en Henny Thijssen. De nog onbekende Tino Martin kreeg de mooie stempel voor de rest van zijn carrière. En de huiveringwekkende hartenkreet ‘Ga’ uit de mond van André Hazes. Was getekend: Henny Thijssen.

Prachtige voorbeelden uit een omvangrijk oeuvre.En dan is er nu het prachtige album ‘Tussen nu of ooit.’ Twaalf pareltjes op een rij. Van ‘Jouw liefde’ tot ‘Jij bent zo mooi’ gaan melodie en harmonie passend op in het perfecte evenwicht met de boodschap. Als Henny zingt, overheerst de geloofwaardigheid. In ‘De bokser’ en het heroïsch mooie ‘Geef me maar de schuld.’ En ook.. Bij het prachtige duet met top zangeres Belinda Kinnaer. Twaalf prachtige liedjes, allemaal gesigneerd met de herkenbare handtekening van de kunstenaar.

Was getekend: Henny Thijssen.

‘Tussen nu of ooit’ is niet alleen een prachtig vervolg op het al bestaande oeuvre van Henny, maar ook een aanwinst voor de discografie van de Nederlandse muziek. Bij prachtige voorbeelden uit ‘n omvangrijk oeuvre komt ook nog het net tot goud bekroonde “ Leef als ‘n zigeuner”. Was getekend Wim Jordaan.