Helen Botman – ‘Spring’ 

Met haar groep La Luna bracht Helen Botman vijf albums uit (2006-2015), trad ze op in binnen- en buitenland en won ze de Rabobank Cultuurprijs. In haar multidisciplinaire theatervoorstelling Vleugelvrouw (2013) daagde ze zichzelf uit om nog meer haar eigen pad te bewandelen en inspireerde ze veel vrouwen om ook de vleugels uit te slaan.

Voor haar album ‘I Sing’ (2016) werkte ze samen met gelouterde muzikanten als drummer Arthur Lijten en het Red Limo Quartet, en toerde ze door Nederland. Muziekjournalist Ruud Meijer omschrijft haar bij het verschijnen van dit album als ‘de vrouw met stembanden in het hart’. Op haar single ‘This Is My Heart Speaking’ (2020) is celliste Judith Groen te horen, evenals Simply Red-drummer Roman Roth. Samen met haar vriend singer-songwriter Peter van Vleuten bracht ze de vertelconcertprogramma’s Grote Verhalen en Love Letters. Na het wegvallen van hun tour-optredens tijdens de eerste lockdown, sprongen zij op hun rode bank en streamden zij vandaar hun online Red Couch Concerten. In de zomer van 2020 volgde de single ‘Dichter bij jou’ (geproduceerd door Rob Winter en Giovanni Caminita). Het duo woont samen in het kunstenaarsdorp Bergen (NH).

Over de Track: 

Het komt in ieders leven voor: tijden van chaos en verwarring. Maar de tijden waarin we ons nu bevinden, hadden we niet zien aankomen. Meer dan ooit hebben we behoefte aan perspectief, klanken van troost en woorden van hoop. Zoals de song beschrijft, bevinden we ons momenteel in een heftige herfst en gaan we een bewogen winter tegemoet. Wie verlangt er nu niet naar wat zon, licht en nieuwe spirit? Met het lied Spring (en de stralende blazerspartijen van de Holy Horns) laat Helen Botman de lente alvast een beetje voor ons schijnen. In de hoop dat we een beetje smelten…

Tekst en muziek – Helen Botman