DANNY DIËGO brengt zijn eerste ballade uit!

De geboren Delftenaar Danny Diego, bekend van zijn Hollandse meezingers en feel good songs, brengt met zijn nieuwe single ‘Alleen met jou’ zijn eerste ballade ooit uit. Het liefdeslied wordt gezongen op de herkenbare melodie van het nummer ‘El Condor Pasa’ van Simon and Garfunkel.

Het nummer is in een herkenbaar Danny Diëgo jasje gestoken met behulp van panfluit artieste Mariana Preda. Het liefdeslied ‘Alleen met jou’ gaat over de onverwoestbare band tussen twee partners die de hele wereld aankunnen, zolang ze maar samen zijn. Danny (38) timmert als zanger flink aan de weg en geniet in België grote bekendheid, waar hij wekelijks optreedt met zijn vrolijke hits zoals ‘Oyalela’, ‘Lang Leve de Liefde’ en ‘ Ik ga leven’.

Het was een grote wens van de artiest om een ballade op te nemen, maar tot nu toe was het er nooit van gekomen. “Met de liefdesmaand februari voor de deur is dit een uitgelezen moment om mijn fans te verrassen met dit gevoelige nummer,” vertelt Danny.
Panfluit
‘El Condor Pasa’, een instrumentale compositie van de Peruaan Daniel Alomía Robles dat vooral bekend werd door de versie van Simon and Garfunkel, vormde de belangrijkste inspiratie voor het nummer. Als jongetje woonde Danny lange tijd op een internaat. Waar zijn leeftijdsgenoten luisterden naar Eminem of hardcore, ontwikkelde Danny zijn eigen muzieksmaak. “Ik luisterde naar panfluit muziek om rustig te worden in mijn drukke hoofd. Dat maakt dit instrument voor mij zo speciaal, het raakt mij in mijn diepste emotie. Ik heb vervolgens Mariana Preda gevraagd om het nummer te spelen op de panfluit.”
De panfluit artieste geniet wereldwijd bekendheid en heeft concerten gegeven van Japan tot New York en in heel Europa. Mariana heeft Roemeense roots, maar is ondertussen gevestigd in Amsterdam. “Aangezien Mariana heel de wereld rondreist om concerten te geven was het echter geen vanzelfsprekendheid om haar hier te krijgen, maar het is mij gelukt! Ik ben dan ook super vereerd dat ze aan dit nummer heeft meegewerkt.”
Vredeveld & Russchen
De muziek en tekst zijn gemaakt door Robert Vredeveld en Jeroen Russchen van Vredeveld & Russchen music uit Groningen, die onlangs de single ‘Neem er één van mij’ schreven voor Mart Hoogkamer. In 2021 ontving het duo een gouden plaat voor ‘Kinderen voor kinderen’ en behaalde Russchen platina met het album ‘Voor iedereen’ van Tino Martin.
Of Danny van plan is om meer ballades uit te brengen? “Wie weet. Ik ben in ieder geval heel trots op het resultaat van ‘Alleen met jou’. Mensen zijn vrolijke nummers van mij gewend met veel energie, maar hiermee kan ik ze een korte break geven om op adem te komen in een drukke set. Ik ben super benieuwd hoe het nummer wordt ontvangen. ”
RELEASE: 03/02/2022