“Zoals het vroeger was” nieuwe single Sabien Tiels

Haar hits als ‘Hou je morgen nog van mij’, het intussen klassieke ‘Trein’, ‘Tante Emma’, het duet met Marcel de Groot ‘Is het dit nu?’ behoren zo’n beetje tot het algemeen erfgoed.

 Sabien staat intussen meer dan 25 jaar op de planken en wist in de recentste jaren haar hit-portefeuille aan te vullen met ‘Jij kent me beter dan ik’, ‘Dans’ (Loftrompet 2019 ‘Beste Originele Song’), ‘Wildste ritme’, ‘Als jij het niet meer weet’ (met Niko Westelinck) en ‘Hoop’. Het duet met Niko werd in België eind 2021 bekroond met de Loftrompet voor Beste Duet.

Sabien Tiels profileert zich ook steeds sterker als songschrijfster. Ze doet dat lokaal, met songs voor onder meer Eveline Cannoot, Ida De Nijs, De Jongens, Liliane Saint-Pierre … maar zeker ook internationaal via songschrijfkampen waar ze of zelf voor solliciteert of wordt voor gekozen.

Zo schreef Sabien al songs met François Welgryn (Noa, Johnny Hallyday, Celine Dion …), Elliott Murphy (spitsbroeder van Bruce Springsteen) en recent was ze als enige Belgische geselecteerd voor het MIDEM-Taicca songschrijfkamp waar ze o.a. een song schreef voor Shi Shi Sun (500k maandelijkse luisteraars op Spotify – release begin 2022 op het Taiwanese label Rock Records).

Op het podium was Sabien in 2021 te zien in shows met haar eigen repertoire en in ‘Natural Woman’, het eerbetoon aan Carole King.

In 2022 volgt alvast de nieuwe show ‘Ebony and Ivory’ (samen met Eddie C), het nieuwe album en de single ‘Zoals het vroeger was’, een nieuwe samenwerking met Niko Westelinck, zij het dit keer geen duet.

Zoals steeds: van Sabien Tiels heeft u het laatste nog niet gezien (of gehoord).