Eric Heutinck komt met een heuse protestsong!!

Eric maakt al jaren lang muziek en schrijft liedjes over zaken die hem raken. Dat kunnen vrolijke, droevige of andere gebeurtenissen zijn die op zijn pad komen. Eric vormt samen met Sandra Vriese het duo Mizstic.

Maar dit keer plaatst Eric zichzelf in de vuurlinie en gaat alleen op pad.   In zijn lied beschrijft hij zijn verbazing en boosheid over de oorlog in Syrië. Het zit Eric zelfs zo hoog dat hij het lied in het Engels, Nederlands en Streektaal tegelijk uitbrengt.
In het lied beschrijft hij de kromme verhouding tussen macht en geld en de mensen die daartussen gevangen zitten. Zelf kan hij thuis bij de haard zitten en een glaasje nuttigen, maar dat zit hem wel dwars. Met de 2e WO nog vers in het geheugen is de mensheid blijkbaar in staat hetzelfde nog een keer te laten gebeuren met alle misdaden van dien waar velen mee weg blijken te komen. Voor Eric is het
Een onbedoelde oorlog  Een Nutteloze oorlog  Een geldonderhoudende oorlog  Een oorlog van wie?   Voor wie…
Luister naar het wrange harde oorlogsgeluid van het nummer  Flames/Vlammen/Vlamm’n.