De Overkant – “Leven in de Brouwerij”

Het lijkt er nu toch echt op op dat de Horeca weer (een beetje) open gaat! Dit is dan ook de dag dat De Overkant hun nieuwe single “Leven in de Brouwerij” gaat presenteren.

Over de band:

‘De Overkant’ is een band uit Waterland (NH). Vlak boven Amsterdam. Ze spelen Nederlandstalig eigen werk met invloeden van o.a. De Dijk , Doe Maar, Blof en The Scene. De 5 mans formatie bestaat uit Richard van Altena zang gitaar, Jan Schindler zang gitaar, Jorrit Liesting zang toetsen, Ron Meerman bas en zang en Guus Glass drums.

De band staat garant voor pop en rock met een stevig tempo tot lieve kleine liedjes. De band timmert al een aantal jaren aan de weg. In 2015 is ‘De Overkant’ opgericht om mee te doen aan een reeks van activiteiten om de watersnood in Waterland (1916) te herdenken. De mannen oogstten succes met vijf eigen liedjes, geschreven door Jan Schindler. Hierna is de band bij elkaar gebleven en doorgegaan met het maken van eigen muziek. Met grote regelmaat worden er nu singles uitgebracht, waarmee ‘De Overkant’ een steeds groter publiek bereikt en steeds meer fans aan zich weet te binden.

Over de track:
hier laten we voorman Jan Schiveld van De Overkant aan het woord:

“Ik werk een paar dagen in de week in de bibliotheek van het Rijksmuseum in Amsterdam waar ik op de fiets vanuit Noord naar toe ga. Weer of geen weer , altijd op de fiets! Ik fiets dan altijd over de Schellingwouder brug. Een tijdlang stond hier een groot bord waar ‘Leven in de brouwerij’ op stond. Ik fietste er echt zo’n beetje met mijn hoofd tegenaan. Ik kon er gewoonweg niet omheen met die covid lockdowns. We konden al een tijdje niet eens meer normaal repeteren. Dit moest een liedje worden. We willen graag weer wat Leven in de brouwerij. Optreden….. Speuluh willen we! We hebben genoeg van die Lockdown. Wie niet he? “
Tekst: Jan Schindler

Componist: Jan Schindler- Richard van Altena- Jorrit Liesting -Ron Meerman- Guus Glass.