HENK WIJNGAARD BRENGT BIJZONDERE ODE AAN MAX VERSTAPPEN

HENK WIJNGAARD is de studio ingegaan om ‘onze’ MAX VERSTAPPEN in zijn bikkelharde strijd om de wereldtitel van zondag in DUBAI een hart onder de riem te steken. De ‘zingende vrachtwagenchauffeur’ heeft zijn megahit MET DE VLAM IN DE PIJP in een nieuw jasje gestoken en er op die manier een ‘clublied’ voor de fans van de 24-jarige FORMULE 1-coureur van gemaakt.

‘Ik ben een verwoed bewonderaar van Max,’ vertelt Henk, die zich het boegbeeld van logistiek Nederland mag noemen. ‘De afgelopen maanden heb ik geen enkele race overgeslagen. Max heeft een fascinerende indruk op me gemaakt. Met mijn nieuwe opname wil ik niet alleen mijn bewondering voor hem uitspreken, maar hem ook bedanken voor de positieve manier waarop hij Nederland op een positieve manier op de kaart heeft gezet. Dit is een ode, die hij verdient. Met mijn nieuwe versie van MET DE VLAM IN DE PIJP hoop ik bovendien de feestvreugde van zijn uitzinnige fans te verhogen…’

Henk Wijngaard (75), wiens naam in de ‘wereld op wielen’ ondenkbaar is geworden, maakte 43 jaar geleden met DE VLAM IN DE PIJP zijn nationale doorbraak. Sindsdien mag en kan hij geen enkel optreden afsluiten zonder het nummer, dat hij schreef toen hij zelf nog dagelijks achter het stuur zat, gezongen te hebben. Van DE VLAM IN DE PIJP, dat inmiddels een evergreen genoemd mag worden, gingen tot op heden zo’n 100.000 exemplaren over de toonbank. Net zoals zijn eerste versie, nam hij ook deze ode aan Max Verstappen op in de TELSTAR STUDIO’s in WEERT.