De nieuwe single van Mfilosvie getiteld ”Mami”.

Maak kennis met Mfilosvie, een Amsterdamse artiest die jou met aanstekelijke beats en eerlijke raps meeneemt in zijn wereld.


Michael Kidane Ande (1992) werd geboren in Duitsland, maar woont sinds zijn 16e jaar in Amsterdam. Zijn roots liggen in Eritrea en dat hoor je terug in zijn muziek. Het hebben van respect voor elkaar is belangrijk in zijn cultuur en vormt de rode draad in zijn lyrics. De tracks gaan over wat hij om zich heen ziet, meemaakt en waar hij voor staat. Hiermee wil hij mensen inspireren, motiveren en een positief gevoel geven.

Al sinds jongs af aan schreef Michael teksten, maar op zijn 17e begon hij pas met rappen en optreden. Een belangrijke inspiratiebron is zijn inmiddels overleden vader, die veel gedichten schreef in zowel ouderwetse als moderne taal. Qua muziekstijl haalt hij zijn inspiratie uit rappers als 2pac, Akon en Nipsey Hussle.

Achter de schermen is Mfilosvie bezig met het opnemen van zijn tracks. In 2022 gaat hij deze releasen voor het publiek, vastberaden om zijn verhaal op het podium over te brengen.