Ben Kok – Ware liefde / Love train

De nieuwe single van Ben Kok vertelt het autobiografische verhaal over zijn liefde van het eerste uur Annuska. In 1986 kwamen zij elkaar voor het eerst tegen. Ben was 21 en Annuska 16. Omdat muziek in die tijd voor Ben eigenlijk op nummer 1 stond, bleef er weinig tijd over voor een relatie en vanaf dat moment zijn ze elkaar uit het oog verloren.

Beiden kregen na verloop van tijd een nieuwe liefde, maar deze relaties gingen stuk. Het toeval wil dat Ben en Annuska elkaar op een gegeven moment weer tegenkwamen. Er was gelijk weer een klik en vanaf dat moment zijn ze een stel. Twee jaar geleden stapten ze op 20 december in het huwelijksbootje. Voor deze bijzondere gelegenheid had Ben speciaal voor Annuska het Engelstalige nummer ‘Love Train’ geschreven. Daarin wordt in vogelvlucht hun levensweg en nieuw geluk bezongen. Natuurlijk besprak Ben dit plan met een aantal mensen uit het vak. Die kwamen allemaal met de opmerking waarom hij na 2 Nederlandstalige producties nu ineens met een Engelstalige plaat uitkwam. Dat bracht hem op het idee om ook maar een Nederlandstalige versie te gaan schrijven. Dat was makkelijker gedacht dan gedaan. Omdat de lading hetzelfde moest blijven kreeg deze track de titel ‘Ware liefde’.