Sam Vanvelthoven – Voor mij geen kerstdiner

Er zijn maar weinig kindsterren die na hun introductie het zover hebben geschopt als Sam Vanvelthoven.  Vanaf het begin van zijn inmiddels 3.5 jarige muzikale carrière wordt Sam al bijgestaan door Manfred Jongenelis.

Eigenlijk stond het vorig jaar al op de planning om een Kerstsingle op te nemen, maar Sam vond zich daar op dat moment nog te jong voor. ‘Vooral de laatste maanden begon het weer te knagen. Inmiddels ben ik 14 jaar en heb de baard in de keel gekregen. Dat vind ik bij zo’n gevoelig lied beter passen als een kinderstemmetje. Op internet vond ik een Kerstnummer dat heel veel mensen niet eens kennen. Ik stuurde dit door naar Manfred en samen zijn we ermee aan de slag gegaan. Muzikaal gezien is mijn versie een stuk voller dan het origineel. Dat vonden wij beter bij deze tijd passen. Als je goed naar de tekst luistert besef je maar al te goed dat Kerst niet voor iedereen feest is. Veel mensen zijn ook met deze dagen alleen.