Halve finalist The Voice Kids Vlaanderen zingt over het harde oordeel van de buitenwereld

Femke Schaepkens, woonachtige in Zutendaal, is pas 15 jaar oud en heeft nu al een CV die indrukwekkend te noemen is! Zo bereikte zij in 2020 de halve finales van The Voice Kids Vlaanderen en won zij dit jaar de Limburgse finale van de Nederlandse Kunstbende.

Deze laatste finale bereikte zij met het zelf geschreven nummer ‘Breathe’. Een nummer over het harde oordeel van de buitenwereld. Vanaf nu is deze prachtige ballad via alle bekende platforms als single te streamen of downloaden.

Femke is een groot muzikaal talent met een enorme gedrevenheid! Ze zingt al sinds ze kan praten, volgt sinds haar 9de jaar zangles, heeft pianoles, danst vele uren per week en geeft ook al zelf danslessen aan jongere kinderen. “Femke is ontzettend muzikaal, heeft een dijk van een stem en bovendien een zeer eigen stemgeluid. Van zulke talenten kom je er maar weinig tegen!”, aldus haar vocal coach Diana Olierook. Het is dan ook niet vreemd dat ze het wist te schoppen tot de halve finales van The Voice Kids Vlaanderen! Met het emotionele nummer Anyone van haar idool Demi Lovato wist zij de jury tot tranen te roeren.  De deelname aan het programma gaf haar veel bekendheid. “Ik kreeg heel wat goede commentaren via social media maar af en toe ook minder leuke, dat was wel even wennen als je nog zo jong bent. Inmiddels ben ik 2 jaar ouder en kan ik er beter mee omgaan, maar het is en blijft altijd lastig.”, vertelt Femke. “Het nummer ‘Breathe’ gaat over het harde oordeel van de buitenwereld, zeker met social media. Je kan zo je mening geven achter een scherm en geen idee hebben wat je de persoon erachter ermee aandoet. Breathe staat dus voor ademen, ‘laat me ademen’, ik voelde deze druk zelf heel erg toen in mee deed aan The Voice Kids Vlaanderen. Hieruit haalde ik mijn inspiratie.”

Hoewel Femke zelf het nummer componeerde op de piano, vroeg ze voor haar deelname aan Kunstbende 2021  haar pianodocent Frans van Libergen een begeleidingstrack voor haar in te spelen. Het werd zo’n groot succes dat Femke besloot het als officiële single uit te brengen. Samen met producer Sjors Dahmen werkte Femke het nummer verder uit, met deze single als resultaat! Over 5 jaar hoopt Femke nog steeds volop bezig te zijn met muziek en een opleiding te volgen aan de Academie voor Kunst. “Ik wil mensen graag raken met mijn muziek en ze echt laten voelen zoals ik me kan inleven in sommige muziek. Het liefst zou ik ieder weekend optreden en mensen blij maken of juist diep raken. Hoe ik dit allemaal wil doen en wat ik precies wil, ga ik de komende jaren uitzoeken!”