Gio Swikker neemt nieuwe single ‘Gevaarlijk spel’ op

Met name Gio Swikker heeft ontzettend veel te danken aan z’n deelname aan het SBS 6 programma ‘Ik geloof in mij’. Een voorstelrondje heeft hij over het algemeen niet meer nodig. Iedereen weet inmiddels dat zingen zijn grote passie is. Hij is onderaan de ladder begonnen, maar klimt gestaag door.

Zijn nieuwe nummer ‘Gevaarlijk spel’, waarvoor Roland Verstappen de tekst en muziek geschreven heeft is opgenomen bij Sonic Solutions in Roosendaal. Vanaf het begin van z’n muzikale carrière brengt hij z’n singles uit bij platenlabel RoodHitBlauw. Dat geldt ook voor het vrolijk klinkende lied dat over vreemdgaan gaat. Dat blijkt als je goed luistert naar het refrein “Ik speel gevaarlijk spel. Door die ene nacht met jou. Al verlies ik alles, ik wil die ene nacht met jou!!!

Ondanks z’n jonge leeftijd van net 18 jaar weet het uit Den Haag afkomstige talent precies wat hij wil. ‘Met de mensen die mij in alles begeleiden kwam naar voren dat ik vanwege de productie het beste met producer Joris van Dijk kon praten. Zijn visie over muziek bleek inderdaad goed bij me te passen. Ik had zijn naam wel vaker gehoord, maar kende Joris niet persoonlijk. Inmiddels kan ik zeggen dat het een aardige man is die leeft voor de muziek. De moderne klanken die ‘Gevaarlijk spel’ herbergt maken mij in ieder geval blij. Mijn manager Sasja Brouwers heeft net zoals bij mijn voorgaande single’s vanaf ‘Laat je gaan’ het koorwerk verzorgd. Ik zou niet weten wat ik zonder haar moest’, onthult Gio.


Gio weet niet of er nog een vervolg komt op ‘Ik geloof in mij’. Mocht dat wel zo zijn dan ziet hij tegen die tijd wel verder. Voorlopig is hij nog even druk met het behalen van het rijbewijs. Hij is het traject net begonnen en hoopt natuurlijk dat het allemaal voorspoedig verloopt zodat hij niet iedere keer een beroep op z’n oma moet doen.


De CD single ‘Gevaarlijk spel is vanaf 17 november 2021 verkrijgbaar. De videoclip die in Den Haag is opgenomen door RTV Media zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.