FRANK BLUEKA – “Gonna Leave” 

Gonna Leave is de titel van Frank Blueka zijn nieuwste single die vandaag, vrijdag 5 november, uitkomt. Frank Blueka’s muziek is in het algemeen te typeren als soulvol, met invloeden uit moderne rock, blues, folk en Ierse invloeden.

Met zijn voorlaatste single Holy Mama kreeg hij veel airplay en hij speelde onder andere live bij Radio2. Gonna Leave is een overtuigend gezongen spannende bluesy song, met een fraaie opbouw en mooie percussie.

Inspiratie voor zijn teksten zijn teksten vindt Frank in mystieke verhalen, dromen en dagelijkse beslommeringen. In zijn songs wordt hij beïnvloed door Ben Howard, Bon Iver, Luka Bloom, Stereophonics, Portishead.

Voor de verbreding van zijn akoestische sound werkt Frank Blueka samen met Producer-mixer Raymond van der Vechte. De twee combineren een akoestische sound met beats. Het resultaat is een haast filmische verbreding van Blueka’s akoestische geluid. Uitgangspunt van Frank is hierbij dat hij ook alle liedjes met één instrument als begeleiding live kan performen.

Frank zou Frank niet zijn als hij aan een nieuwe single geen B-kant koppelt. Dit maal is dat een piano versie van het nummer My Bird, één van z’n eerdere songs.

Frank is in Heerenveen geboren. Is op zijn zeventiende op zichzelf gaan wonen en vertrokken naar Zwolle. Later heeft hij korte tijd in Amsterdam gewoond waar hij “Movement Sciences” studeerde. Frank volgde echter zijn hart en werd beroepsmuzikant. . De liefde bracht hem terug naar het Oosten van het land. Daar heeft Frank Blueka zijn plek gevonden in het Deventer. Maar gaat hij deze stad toch verlaten is wel de vraag die bij je opkomt na het beluisteren van Gonna Leave.