Debuut single TRIS.

TRIS is een Nederlandse zangeres, momenteel bezig met het opnemen en uitbrengen van zowel nieuwe muziek als covers met een eigen twist. TRIS (echte naam Iris Assen) komt uit Dalen en zegt op haar Facebook het volgende over haar debuut single Reason to leave:

”Het is een ontzettende zoektocht om erachter te komen waar je ‘sound’ ligt. Wat wil je nou echt laten horen en hoe moet dat precies klinken? Dat is iets wat ik de komende tijd (samen met een paar geweldige mensen) ga uitvogelen. Reason To Leave is het resultaat van een van de eerste stappen die zijn gezet in die reis.

I hope you’re just as excited as I am!”

De mensen waar TRIS het over heeft in haar bericht zijn Erwin Funke (gitarist uit Emmen) en Tim Vriesema (drummer uit Schoonebeek). Beide zou je kunnen kennen van de band Parkblue waarmee ze een bescheiden hitje scoorden (Feels like yesterday). Tim en Erwin zijn samen met TRIS de studio van Frans Vollink (Het Atelier) ingedoken om een paar liedjes die ze de afgelopen tijd hebben geschreven op te nemen. Een samenwerking die lijkt te klikken en waarvan Reason to leave het eerste resultaat is.  De single is wereldwijd verschenen en de eerste reacties zijn zeer positief. Zo is TRIS opgenomen in de lijst van kanshebbers voor een Award bij het populaire radiostation LDM RADIO in New York.