Nieuwe single van WARE

Je gaat met wat jongens bij elkaar zitten om een beetje muziek te maken. En voor je het weet ontstaat er een sound waarin alle muzikale invloeden terugkomen uit de tijd dat er nog geen grijs in je haar zat.

Brit Rock, New Wave, Electro. Na een jaar van creatieve explosies is daar het eerste podium. Piepklein en met een zeskoppig publiek. Super enthousiast. Dat wel.

Een week later wordt je geboekt als voorprogramma voor China Crisis. Wat? Ja! China Crisis. De band die in de jaren tachtig/negentig enkele grote wereldhits op z’n naam schreef en nog steeds in Europa en de USA voor volle zalen speelt…

Tijd voor het debuutalbum. Zelf opgenomen, gemixt en gemasterd samen met grote vriend Youtube. Op naar Spotify. Een dag voor de release komt er een mailtje. ‘Electric’ staat in de New Alternative playlist! Hoe dan?! Sta je opeens tussen bands als Editors en Flaming Lips. En dan komt de single ook nog opeens uit de radio… Electric is meer dan 350x gedraaid bij 15 lokale zenders en bij Spotify staat de teller op ruim 75.000 streams.

Het klinkt als een jongensboek maar dit is echt het verhaal van de band WARE. Het Leidse WARE werd geboren in 2018 en bestaat uit Bas van der Krogt, André van der Wolf en Eric Dietz. De heren van WARE schrijven en produceren alle songs in eigen beheer. Naast muziek is video een belangrijk onderdeel in hun werk.

De muziek van WARE is een mengeling van pop uit de jaren tachtig, Brit Rock, New Wave en Electro. De sound ontstond tijdens een jamsessie waarbij de verschillende muzikale invloeden van de drie, uit nieuwsgierigheid werden vermengd met diverse elektronische instrumenten. De naam WARE is dan ook afgeleid van de woorden hardware en software.

Someday is een vrolijke en positieve track met een duidelijk jaren 80 sound. De zang- en baslijnen krullen loom tussen de stuwende gitaren door. Het nummer is een hart onder de riem voor jonge mensen opzoek naar een relatie. Geplaagd door sociale druk, onzekerheid en dan ook nog eens een lock down. De boodschap: probeer je niet gek te laten maken. We’ve been there. Het zal uiteindelijk vast goed komen.

Tekst: Eric Dietz
Muziek: Bas van der Krogt, André van der Wolf en Eric Dietz