Eddy Willemsen speelt alle 376 rollen in nieuwe videoclip

Zanger, componist en oud radiojock Eddy Willemsen is vanaf 8 oktober te zien in een unieke videoclip waarin hij alle 376 rollen zelf speelt.

In de clip bij de nieuwe single Sharks are Lonely doet zijn rockband auditie. We’re all Eddy”, introduceert hij zijn 6-koppige band, waarna de juryleden ten overstaan van een volle theaterzaal de band becommentariëren .Niet alleen de bandleden, maar ook de juryleden en zelfs de honderden mensen in de zaal worden gespeeld door Willemsen zelf.

Het door corona leegstaande Atlas Theater in Emmen kon 2 dagen worden gebruikt en Willemsen heeft in totaal 376 rollen in 25 draaiuren moeten spelen. Terwijl producer Bafl Sarhang de camera bediende schoof Eddy Willemsen steeds een stoel of podiumplek op, telkens anders gekleed om daarna in de huid te kruipen van een volgend type. Zo ontstond een nooit eerder vertoonde clip waarbij alle spelers één en dezelfde persoon zijn.

Sharks are Lonely is afkomstig van het eind dit jaar te verschijnen album The New Girl on 51st Street. De voorgaande drie singles van dit album werden oppakt in 15 landen, waaronder Japan, Canada, Engeland en zelfs in Rusland.

Net als in de clip speelt Eddy Willemsen ook op het album alle tracks zelf in en neemt hij ook alle zangpartijen spoor voor spoor voor zijn rekening. Om de kenmerkende Britse sound te krijgen mixt en mastert hij zijn muziek in de legendarische Beatles-studio Abbey Road in Londen.

 

Sharks Are Lonely
Releasedatum 08-10-2021