Debuutalbum van Berend Riemersma

Berend Riemersma is 27 jaar en komt uit het Friese Jirnsum. Naast zijn muzikale activiteiten is hij werkzaam in de buitenschoolse opvang.

In 2019 begon het muzikale verhaal voor Berend. Met een stel vrienden speelde hij in de coverband ‘’No Matter’’. Nadat de band in 2014 uitelkaar viel is hij solo verdergegaan. In 2018 heeft hij meegedaan het Fries Songfestival waar hij samen met Alwin Biegel de tweede plaats veroverde.

Het jaar daarop werd hij uitgenodigd om te zingen op het ‘’Frysk Sjongers Gala’’ in Theater De Lawei in Drachten. Naast de vaste gasten Piter Wilkens, Griet Wiersma, Gurbe Douwstra en Anneke Douma nodigen ze elk jaar verschillende artiesten. In deze editie mocht o.a. Berend ook als gast aantreden.

In de zomer van 2020 werden Lotte Broersma en Berend gevraagd om het nummer ‘’Underweis’’ in te zingen op de tweede CD van ‘Boudewijn de Groot yn it Frysk’, getiteld ‘Reizger yn Fryslân’. De cd zal naar verwachting voor de kerst nog verschijnen. De opnamens vonden plaat in de Key Studio’s in Akkrum onder leiding van o.a. Boudewijn de Groot zelf.

Sinds 6 jaar is Berend bezig met het schrijven en opnemen van eigen nummers. Dit doet hij samen met Sytse Broersma van Noorderzon Muziekproducties uit Reduzum. In de jaren zijn er aantal singles verschenen en in 2017 de EP ‘’Traveller’’. Na twee keer de release uitgesteld te hebben is het nu dan echt zover. Het debuutalbum “Wait For me’’ gaat nu echt verschijnen en wel op 22 oktober 2021.

Het album bevat 12 nummers met o.a. de singles: Run Away Together, Lay Down Beside Me en Walking Out That Door. Ook staan er gloednieuwe nummers op die nog niet eerder verschenen zijn, waaronder een cover van Frans Bauer. Het nummer ’N Trein Naar Niemandsland is vertaald naar het Engels en volledig naar eigen hand gezet.