Benooz – De echte man

Het is zijn achtste single en BenooZ alias Ben van Hoof heeft de tekst en muziek zelf weer geschreven. De gitaarpartijen m.u.v. de gitaarsolo, bas, keyboard en blues harp zijn door Ben ingespeeld in zijn eigen studio “Muziekstudio Nose”.

“De echte man” was het eerste nummer wat Ben opnam in zijn eigen studio in 2019 destijds was het nog in een Rocktempo maar de nieuwe versie is een meer country-rock. Ben reed op een mooie dag naar huis en hij hoorde een countrynummer op de radio en dacht hé dat is wel een lekker ritme om “De echte man” in zo’n muzikaal jasje te steken. Ben was ondertussen al zijn vorige single “Mute” aan het opnemen en zou deze gaan inzingen in de studio van Laurens van Wessel. Omdat hij daar toch naar toe moest werd besloten om ook maar direct “De echte man” in te zingen.  “De echte man” gaat over het feit wat nou beter is. Een ruige man die overal het lak aan heeft of een sulletje die netjes een gezinsleven heeft. De uiteindelijke boodschap? Het maakt niet uit hoe of wat je bent, wat voor uiterlijk of wat voor kleur je hebt. Respecteer elkaar en dan ben je een echte man of vrouw!