Mo’reen  laat je genieten van nieuwe single

Mo’reen, voormalig zangeres bij ‘The Radios’ van Bart Peeters, werd geboren in Suriname (Zuid-Amerika), groeide op in Amsterdam en is al vele jaren woonachting in Wuustwezel. Nu is ze klaar om België en Nederland te veroveren met haar soulstem én nieuwe single ‘Ik Wil Jou’!

In het gezin waren ze fan van Motown, Soul is er dus sinds Mo’reen’s jeugd met de paplepel ingegoten. Bewapend met oma’s pruik en haarborstel als microfoon, speelde ze haar legendarische voorbeelden na. Diana Ross, The Supremes, Lionel Richie, Michael Jackson, Aretha Franklin, ze passeerden allen op menig familiefeest.

“Vooral met Whitney Houston, Aretha Franklin en Anita Baker klikte het muzikaal het best”, zegt Mo’reen. “Echte voorbeeldvrouwen met een warme, krachtige stem en een breed stembereik. Stel je voor om in datzelfde rijtje genoemd te kunnen worden, dat is echt een droom voor mij. Natuurlijk gaat mijn voorkeur uit naar Soul, maar ook andere genres kunnen mij bekoren. Ik deelde het podium met onder andere André van Duin, Rob de Nijs, Umberto Tozzi, The Gibson Brothers, Sandra Kim en ga zo maar verder. In 1993 startte ik als zangeres bij ‘The Radios’, de groep met Bart Peeters. Dat was werkelijk een geweldige periode met heel wat binnen-en buitenlandse optredens. Het was van tevoren besloten dat het het laatste jaar zou zijn van The Radios, maar wat hebben we genoten zeg!

België, Duitsland, Orlando, Dakar,.. we zijn werkelijk overal geweest”.

“Ook de tour met Boney M was geweldig. Via via maakte ik kennis met Bobby Farrel, hij was op zoek naar zangeressen waarmee hij een tour door Groot-Brittannië wou doen. Een buitengewone kans, waarvoor ik zelfs mijn job heb opgezegd!”, zegt een glunderende Mo’reen.

De lockdown bracht niet enkel miserie met zich mee. Het heeft er ook voor gezorgd dat er mooie, muzikale creaties ontstaan zijn. Artiesten hadden meer tijd om muziek te maken, dat geldt ook voor Mo’reen. “Mijn nieuwe single heet ‘Ik Wil Jou’ en gaat over twee mensen die ondanks dat ze zoveel gemeenschappelijk hebben, ze toch niet samen kunnen zijn. Meestal maak ik rustige ballades, maar ik voelde een energie-boost toen ik het nummer schreef. Daarom is het een uptempo song geworden met een frisse sound!”