De nieuwe single van Ryan Song

Ryan Song (Shuang Song) is een 27-jarige singer/songwriter die oorspronkelijk uit China komt. Nadat Ryan zijn bachelor muziek in China had afgerond, kwam hij naar Nederland en ging hier naar de Popacademie van ArtEZ, waar hij zijn muziekstijl ontwikkelde richting elektronische pop en soulvolle R&B.

Ryan is net klaar met zijn “Comfort Zone”-tour in China en momenteel werkt hij met zijn Nederlandse team aan een nieuwe liveshow en nieuwe nummers.

‘Could have told you’ is een liedje met een verhaal. Tijdens de Gaypride in Amsterdam bezocht de moeder van Ryan hem voor de eerste keer in Nederland. Hij haalde haar op van Schiphol en nam haar rechtstreeks mee naar de Pride. Ryan besefte dat zijn moeder – een trotse traditionele Chinese dame – geen idee had van de LGBTQ-gemeenschap. Ze dacht dat homoparen gewoon goede vrienden waren, en Ryan voelde dat zij er nog niet klaar voor was, dat hij open was over zijn geaardheid, terwijl hij haar (toen al) zo graag de waarheid had willen vertellen ….