CHARLOTTE CAMPION & JOHAN FAMAEY – “Leaves on the wind” 

Johan Famaey is een Belgische componist, multi-instrumentalist en muziekproducent. Hij studeerde af aan het Lemmensinstituut in Leuven in 2002, woonde van 2005 tot 2009 in China, waardoor de Chinese muziek een invloed heeft op zijn muziek.

Johan’s muziek wordt beïnvloed door filmcomponisten zoals Ennio Morricone, Hans Zimmer en ook in het bijzonder filmcomponisten die gebruik maken van de piano zoals Michael Nyman, Philip Glass en Ludovico Einaudi.

Leaves on the wind wordt gezongen door Charlotte Campion, een bekende Vlaamse musicalster. Ze stond als kind al op de planken in diverse musicals. Charlotte zong hoofdrollen in Musicals als  Assepoester,  The Sound of Music, Cinderella, Greaseen Bonnie&Clyde.
Ze deed theaterervaring op in Raisonnez en Het geslacht Borgia (Nunc) en speelde mee in Equus (Jill), een afstudeerproject van Fontis. Met de kindervoorstellingen Fleur en Moby Dick van Tweelicht&zoon tourde ze door Vlaanderen.

Leaves On The Wind is een nummer van de EP Stories. Het gaat over Chang’E, de Chinese maangodin, die na het overdadig innemen van levenselixir, zo licht wordt, dat ze opstijgt naar de maan en daar moederziel alleen achterblijft. Chang’E zingt over de hulpeloosheid, hoe alles verloren is, hoe zij wel onsterfelijk zal zijn, maar niet voor eeuwig haar schoonheid zal behouden.
Zij kan nooit meer samen zijn met haar geliefde Hou Yi. Dit is de legende rond het maanfestival. Hou Yi wordt later de zonnegod en één keer per jaar wordt een brug gebouwd tussen de maan en de zon waardoor Chang’E en Hou Yi elkaar éénmaal zien: dit wordt herdacht als het maanfestival in China.

Tekst: Helen Grant
Muziek: Johan Famaey