Bert Kabelaar “Fantastische vrouw”

“Fantastische vrouw” is de 2e single van het album “Het gaat me goed” van Bert Kabelaar. Het nummer lag al een paar jaar op de plank te wachten op het juiste arrangement en door het in een country jasje te steken paste het nu perfect in het concept van het album.

De tekst van het lied is één van zijn eerste Nederlandstalige liedjes en daarmee het begin geworden van de muzikale richting waarin Bert zich tegenwoordig begeeft. Het is voor hem dan ook niet meer dan logisch dat dit nummer het verdiend om als single te worden uitgebracht.

Bert is al sinds 1973 beroepsmatig actief in de muziekwereld als zanger/gitarist. Zijn eerste band was trio “Circle” dat in 1976 een vervolg kreeg in de populaire en succesvolle formatie “December”. Na een lange tijd rond getoerd te hebben in het entertainment circuit heeft hij besloten om het roer radicaal om te gooien. Sinds kort is hij een eigen onderneming gestart onder de naam “BeeKay Nimma” waarin hij al zijn tegenwoordige activiteiten heeft ondergebracht. Dat betreft het vertalen, schrijven en componeren van liedjes waarin hij ondersteund wordt door producer Harrie van den Heuvel. Als solo-artiest is hij de niet zo gebruikelijke weg ingeslagen van Nederlandstalige countrymuziek, maar met het sterke gevoel dat dit voor hem het juiste pad is om te bewandelen.

Bert timmert incidenteel muzikaal nog aan de weg met Meta van Doorn als “KaDoo!” en met Lisethe Lukassen als ‘Boots and Hat’. Verder maakt hij ook nog deel uit van “Het Zomerverblijf” met Theo Dahm en Ingrid Striek als Tennessee Outlaw en Lipstick Sunset en speelt hij met ontzettend veel plezier nog met zijn oude “December” makkers Theo Hofman en Joop Thijssen in band The Fall waar zijn partner in crime Harrie van de Heuvel ook deel van uitmaakt.

De single “Fantastische Vrouw” is te beluisteren op Spotify en verkrijgbaar bij de bekende downloadstations.