Harm Wolters – Wees welkom mijn kleine jongen

Het mooiste bericht wat je kunt krijgen “Hey pap, we krijgen er een kleinte bij” kreeg Harm Wolters enkele maanden geleden te horen van z’n oudste dochter Elisa. Na de eerste echo bleek dat ze nog een jongetje kreeg die uiteindelijk vernoemd werd naar z’n opa Harm.

‘Het is m’n vijfde kleinkind. Ondanks dat de titel van het nummer ‘Wees welkom mijn kleine jongen’ heeft meegekregen symboliseert dit lied voor al m’n kleinkinderen. Tijdens de zwangerschap van Elise belde Jannes, zoals hij wel vaker doet, op. Hij vroeg hoe het met me ging en gaf aan dat ik niet lekker in m’n vel zat. Jannes gaf als tip om als therapie weer liedjes te gaan schrijven. Die tip maakte me enthousiast en vlak voor de geboorte van Harm schoot me een tekst door m’n hoofd. Binnen 20 minuten stond deze op papier. Ik ben daar vervolgens mee naar Martin Sterken gegaan die een melodie heeft gemaakt waar de vreugde emotie van af spat. Jannes stelde voor om het nummer uit te brengen op zijn label Jannes Produkties.