SERENDIB “Sing Hallelujah to the … “

SERENDIB is zanger, songwriter en multi-instrumentalist. Hij is ook arts en professor in de acute geneeskunde Amsterdam.

Hij werd geboren in Sri Lanka en begon al vroeg met het schrijven van liedjes. Later ging hij naar de Faculteit der Geneeskunde, Universiteit van Colombo Sri Lanka, maar moest vanwege de burgeroorlog zijn studie opgeven en vluchtte in 1989 uit Sri Lanka. Ondanks vele tegenslagen bouwde hij een carrière op als een arts, docent en onderzoeker in de geneeskunde in Nederland en werd onlangs benoemd tot hoogleraar Acute Interne Geneeskunde! Momenteel is hij verbonden aan een groot academisch ziekenhuis in Amsterdam. Ondanks een zeer succesvolle medische carrière is zijn liefde voor muziek echter nooit afgenomen.

Begin 2000 scoorde hij een bescheiden hit met een ballad genaamd ‘How can I Say’. Zijn in 2013 uitgebrachte mini-album ‘Almost Paradise’ bevatte veel sociaal en politiek bewuste nummers als ‘Almost Paradise’, ‘Hoping to Find’ en ‘Mister 63′. Zijn muziek, geïnspireerd door giganten als Paul Simon, Bob Dylan en Neil Young, bestaat uit vrolijke melodieën met sociaal bewuste teksten. “Wake up and shine”, een vrolijk, optimistisch, levendig en vrolijk nummer dat in 2018 werd uitgebracht, werd al zo’n 600.000 keer gestreamd op Spotify. Dit nummer is ook op veel radiostations over de hele wereld gedraaid.

SERENDIB heeft in de frontlinie gestaan ​​bij het behandelen van COVID-19-patiënten en deze nieuwste single “Sing Hallelujah to the..” beschrijft zijn frustratie over de huidige toestand van de wereld!

Tekst en muziek: Serendib (Prabath Nanayakkara)
Productie: Anand Mahangoe