Nieuwe single ‘Onder de Zon’ van Hein Augustijn en Gerard van Maasakkers

Gerard van Maasakkers (Gent) behoeft weinig introductie. Sinds eind jaren zeventig weet hij als een van de eersten met liedjes in streektaal een breed publiek aan te spreken.

Voor vele Brabanders staat Gerard van Maasakkers synoniem voor Brabantse muziek en ook in de rest van het land geniet hij veel erkenning (zo ontving hij een Gouden Harp voor zijn oeuvre en tot tweemaal toe de Annie M.G. Schmidt-prijs). Dit jaar (2021) stond hij met maar liefst 3 nummers in de top 10 van de Brabantse Top 100.

Hein Augustijn (Den Bosch) bracht in 2019 zijn eerste soloplaat BraboMundo uit. Op dit album combineert hij streektaal met pop en wereldmuziek. De single Meskes meej ’n zaachte g is al meermalen op regionale en landelijke radio te horen geweest. Vorig jaar stond hij met dit nummer op de longlist voor de Brabantse Top 100. Daarnaast was hij genomineerd voor de Zachte G-prijs van Stichting Erfgoed Brabant.

Onder de zon is geschreven door Hein Augustijn. Hein had dit nummer in eerste instantie niet als duet geschreven, maar toen hij in de studio van Erik Spanjers samen met gitarist Harry Hendriks aan het opnemen was, kwam het ter sprake hoe veel hij  Gerards muzikale pad bewondert. Beide mannen hebben regelmatig met Gerard gewerkt en zij dachten dat dit nummer weleens iets voor Gerard zou kunnen zijn. Daarop trok Hein de stoute schoenen aan en benaderde Van Maasakkers voor een duet. Het eindresultaat mag er zijn.

Onder de zon is opgenomen in de Silvester studio in Utrecht. Techniek en productie Erik Spanjers (Normaal, Aafke Romeijn, Malford Milligan). Met muzikale bijdragen van o.a. Harry Hendriks (GvM en de Vaste mannen) en Robert Driessen (Backbeat Collective, Alpheus)