Nederlands dames rolstoelbasketbalteam krijgt eigen muzieknummer van ENorm op weg naar Tokio

Het Nederlands dames rolstoelbasketbalteam vertrekt 17 augustus naar Tokio voor de Paralympische Spelen. Als Europees kampioen en wereldkampioen is het team een medaillekandidaat voor de Paralympische Spelen met als droom de gouden medaille. Om de paralympiërs van TeamNL te supporten op weg naar de gouden droom schreef de band ENORM het nummer UP, een nummer dat past bij de levensverhalen van de speelsters van het Nederlands rolstoelbasketbalteam.


Voor het eerst in de geschiedenis is speciaal voor een Nederlands paralympisch team een nummer gemaakt en de topsporters maken deel uit van de videoclip. Het nummer UP gaat over diepe dalen en het samen bereiken van hoge pieken. Tegenslag door ziekte, een ongeluk of blessure is iets wat de paralympiërs met elkaar verbindt. Het nummer UP raakt de levensverhalen van iedere speelster.
“UP” gaat over de enorme veerkracht die in de mens schuilgaat; de wonderlijke oerkracht die ons na een teleurstelling of verlies weer helpt te herstellen’, zegt ENORM-zanger Eric ten Bos. “Voor ons voelt de samenwerking met TeamNL als een voorrecht, omdat de dames van het rolstoelbasketbalteam de verpersoonlijking van deze kracht vormen.”

What goes down, will come up

Aanvoerster Carina de Rooij heeft de hoofdrol gekregen in de videoclip van UP. Haar verhaal staat centraal, wat een weerspiegeling is voor alle dames uit het team. Haar sportcarrière begon als turnster, maar door een drastische val op de brug brak zij haar rug. Dit resulteerde in een dwarslaesie. Carina ontdekte het rolstoelbasketballen en weet haar professionele sportcarrière te combineren met het gezinsleven. Dit is precies waar het nummer over gaat, dat als het tegenzit het ook weer goed komt; what goes down, will come up.

Paralympische Spelen

De Paralympische Spelen in Tokio zijn van dinsdag 24 augustus tot zondag 5 september. In de eerste ronde neemt Nederland het op tegen USA, China, Spanje en Algerije. Het speelschema is te vinden op https://www.sitness.nl/evenementen/.


Luister UP 

Luister vooral het nummer en bekijk de videoclip. Op de website van Basketball Experience Nederland kan je de ringtone van UP kopen voor €2. Dit bedrag komt volledig ten goede aan het Nederlands rolstoelbasketbal damesteam dat gesponsord wordt door SKO, Flokk, Vepa en ArboNed.

De videoclip vertelt het verhaal over de aanvoerder van het team ,Carina de Rooij,  en heeft een inspirerende boodschap; “What goes down, will come up” …Bekijk de volledige videoclip :

Over TeamNL rolstoelbasketbal 

De vrouwen van het Nederlands rolstoelbasketbalteam zijn wereldtop, bestaande uit 14 speelsters, waarvan 12 speelsters geselecteerd worden voor de Paralympische Spelen. Na het binnenhalen van het wereldkampioenschap (2018) en het Europees kampioenschap (2019) willen zij de prestatie van Rio de Janeiro (brons) minimaal evenaren in Tokio met een gouden medaille als droom. Met de bijnaam Orange Lions worden zij geroemd en gevreesd over de grenzen. Dat geldt ook voor coaches Gertjan vd Linden en Irene Sloof (voor de derde keer gaan zijn als coach duo naar de Paralympische Spelen).

 

Over ENORM

Het uit Enschede afkomstige ENORM is geen onbekende in de regio Twente. De band treedt al 25 jaar op en heeft in die tijd maar liefst acht albums en een live-dvd opgebracht. De bekendste hit van de band in deze is ongetwijfeld ‘Op Hoes an Veur Kesmis’, die ze schreven rondom Serious Request in Enschede, in 2012. Ook is de band de bedenker van theaterproductie ‘Kerst met Ballen’ die al meer dan 15 jaar lang rond kerst op verschillende Nederlandse en Duitse podia en theaters neerstrijkt. De band bestaat uit frontman Eric ten Bos, drummer Ferry Bult, bassist Bram Brijan, gitarist Ronald ten Bos en toetsenist Martin Platenkamp.

https://enormmusic.com