De nieuwe single van EDDY WILLEMSEN – ‘No Excuse’ 

Eddy Willemsen componeert zijn eigen nummers, speelt vrijwel alle instrumenten zelf in en laat zijn eindproduct masteren in Abbey Road. Op 19-jarige leeftijd belandde hij bij de TROS achter de microfoon om daarna jarenlang radioprogramma’s te blijven presenteren.

Op zo’n beetje elke zender was zijn stem te horen, van radio 1 tot 5… van 3FM tot Nachtwacht… met sport, nieuws en muziek. Daarnaast begon Eddy zich te ontwikkelen als componist en gitarist. Hij speelde in bands als One For All en Bad News en bereikte met eigen songs in die jaren vier maal de hitlijsten.

Zijn muziek kenmerkt zich door een Brits geluid met een hoog Beatles-gehalte. Niet zo zeer omdat Eddy dat wil, maar simpelweg omdat hij nummers componeert die in die Britpop lijn liggen. Liefhebbers van Oasis, Beatles en andere Britse grootheden zullen zich dan ook snel op hun gemak voelen met de muziek van Eddy.

‘No excuse’ is de nieuwste single van Eddy Willemsen. De vorige twee singles waren ‘Julia’ en ‘Fool Goin Home’. Beide nummers werden opgepakt in meer dan 12 landen. Van Ierland tot aan Japan…. van Frankrijk tot aan de USA.
Eddy zijn album “The New Girl on 51st Street” verschijnt in november.