Bonnie St. Claire; Kwam een vrouw bij de slijterij.

In haar autobiografie neemt Bonnie jullie graag mee in haar veelbewogen leven. De zangeres zit inmiddels méér dan 50 jaar in ‘het vak’, waar ze natuurlijk enorm trots op is.

Bonnie; “Ik kan terugkijken op een heel succesvolle carriére waarin ik mooie hoogtepunten mocht beleven. En hoewel de meeste mensen mij voornamelijk kennen van Nederlandstalige hits als “Bonnie Kom Je Buiten Spelen’ en ‘Dr. Bernard’, zul je lezen dat ik ook veel ander (Engelstalig) repertoire heb opgenomen, en ooit ben begonnen als een echte rock zangeres!
Mijn carriére kende ook veel dieptepunten natuurlijk. Zo ben ik veelvuldig neergesabeld door de pers. Er zijn vaak verhalen verschenen, waarin ik mezelf geheel niet in kon vinden. Mede daarom vond ik het ook tijd om mijn eigen verhaal te delen. En het heeft heel bevrijdend gewerkt om in mijn eigen woorden te vertellen hoe ik mijn leven heb geleefd, zonder dingen uit zijn verband te rukken
Jarenlang ben ik het een beetje uit de weg gegaan. Misschien was ik er onbewust zelf nog niet aan toe, had het daarom steeds op de lange baan geschoven. Ik realiseerde me terdege dat er heel confronterende gebeurtenissen aan de orde zouden komen. En vooral confronterend voor mezelf.

Sinds 1 oktober 2018 heb ik geen druppel alcohol meer gedronken. Op eigen kracht, zonder hulp van buitenaf en ik heb doorgezet. En nu, na een paar jaar, kan ik met recht zeggen dat ik trots ben op mezelf! Ik heb bewust de keuze gemaakt om ook alles over mijn drankverleden openhartig op te schrijven. Ik weet dat mijn verhaal voor veel mensen met een alcoholprobleem herkenbaar zal zijn, en zij zich in veel situaties zullen herkennen. Voor hen hoop ik oprecht dat mijn verhaal een steuntje in de rug zal zijn zodat ook zij van hun verslaving afkomen. Maar ook neem ik jullie mee terug naar mijn jeugd in hartje Amsterdam, mijn kennismaking met mijn grote ontdekker Peter Koelewijn en de soms moeizame weg naar het succes. En natuurlijk de samenwerkingen en, vaak onvoorwaardelijke, vriendschappen met collega’s als Gerard Joling en Benny Neyman.

Maar ook mijn turbulente prive leven blijft niet onbesproken. De pijnlijke scheiding van mijn eerste man, het verdriet over enkele miskramen, en de relaties die ik had na mijn scheiding. Het huwelijk met mijn huidige man Anne Jan, het hernieuwde innige contact met mijn familie en de ziekenhuisopnames komen uitgebreid aan bod.

Graag neem ik jullie mee in mijn leven vol ups en downs, een leven vol voor- en tegenspoed, maar vooral een leven vol respect voor anderen.

Liefs Bonnie X