ELLEN VANHERCK & JOHAN FAMAY – “Tijdpassagier”

Tijdpassagier wordt gezongen door Ellen Vanherck. Zij studeerde af aan de Royal Academy of Music te Londen. Ellen is een veelzijdige zangeres, ze zingt klassiek, jazz en pop.

Johan Famaey is een Belgische componist, multi-instrumentalist en muziekproducent. Hij studeerde af aan het Lemmensinstituut in Leuven in 2002, woonde van 2005 tot 2009 in China, waardoor de Chinese muziek een invloed heeft op zijn muziek. Johan’s muziek wordt beïnvloed door filmcomponisten zoals Ennio Morricone, Hans Zimmer en ook in het bijzonder filmcomponisten die gebruik maken van de piano zoals Michael Nyman, Philip Glass en Ludovico Einaudi.

Tijdpassagier vindt z’n oorsprong in de instrumental ‘Time Passenger’. Dit is ook de titel van het album en de de voorstelling die in oktober in premiere gaat. “De tijdpassagier bevindt zich op een ander hemellichaam in het universum. Door de voorstelling wordt in de tijd gereisd in verleden, heden en toekomst. Dit is ook het thema van het lied ’tijdpassagier’. Reizend door de tijd,  bestemming onbekend”.

 

Tekst: Ellen Vanherck
Muziek: Johan Famaey