DANIEL BUSSER – “Zomer” 

Met deze track neemt Daniël Busser je mee terug naar zorgeloze tijden. “Zomer” heeft een nostalgische vibe en laat ons ook even stilstaan bij het leven. Het nummer is geproduceerd door Donda Nisha (vaste producer van Snelle) en GewoonBeats.

De nu 22-jarige Belgische Daniël Busser is een veelzijdige artiest. Hij is in zijn tienerjaren begonnen met rappen onder de vleugels van Spreej. Hij heeft samengewerkt met o.a. Kevin (‘Life’) en Snelle (‘Adrenaline’) en is méér dan klaar voor om in Nederland door te breken. Noem hem een Hip Pop artiest – een smoothe dosis Drake, brutale bars, hier en daar wat uitstapjes naar de ‘poppy’ kanten en dat allemaal met een pittig Vlaams randje. Daniël is ook zeker niet bang om te experimenteren met muziekstijlen. In de clip van ‘Zomer’ zien we  hoe drie jongens (Daniël + de twee producers) van kids uitgroeien tot tieners en dan de mannen worden die ze nu zijn.

Naast muziek maken wil Daniël ook betekenisvol zijn voor de wereld. Begin 2021 begon hij naar aanleiding van z’n single ‘Niemand Anders’ een campagne in samenwerking met hulporganisatie HelpWantedNL om de slachtoffers van sexting/sextortion een hart onder de riem te steken en het onderwerp bespreekbaar te maken onder jongeren. Daarnaast richtte Daniël in 2020 de ‘Busserfam Community’ op, een platform voor jongeren die het extra zwaar hadden tijdens de coronacrisis, een veilige, inclusieve plek waar iedereen zichzelf kan zijn en waar positiviteit en motivatie leidend zijn. In de lijn van dit initiatief start dit jaar het Busserfonds. Toen hij besefte dat tracks als ‘Intro’ en ‘Come Through’ een grote positieve impact hadden op zijn fans, wist hij dat hij méér wilde betekenen…

Tekst: Daniël Busser
Muziek: Daan Ligtvoet, Tristan Rozendaal, Wessel van Deursen