“Zonder Mij’  van LEONIE VAN DER KLEIN

Leonie van der Klein richtte kort na haar studie aan de Amsterdamse Kleinkunstacademie de band Grof Geschut op. Met deze Haagse formatie bracht zij twee albums bij Sony Music uit in het begin van deze eeuw: MEER en TWAALF.

Ook passeerden diverse singles waarvan MOE en HEEL VEEL HEBBEN de bekendste zijn.

Nadat de band uiteen viel raakte de wens om op te treden naar de achtergrond, maar de liefde voor muziek en tekst bleef. Dat vertaalde zich uiteindelijk in het schrijven van liedjes voor andere artiesten, waaronder André Hazes jr, en Paul de Leeuw. Sommige van die liedjes schreef zij samen met Johan van der Voet. En toen zij na maanden eenzame opsluiting weer bij elkaar kwamen ontstond het idee om een single op te nemen. Eén keer niet voor iemand anders, maar voor zichzelf!

In ZONDER MIJ bezingt van der Klein vol bezieling hoe ‘de ander’ niet zonder haar kan. Maar is die overtuiging wel helemaal geloofwaardig? Deze track is net zo rauw, energiek, herkenbaar en net zo recht voor z’n raap als het repertoire van Grof Geschut; maar toch ook iets volwassener en productioneel iets meer van deze tijd. Vanaf 1 juni te beluisteren op Spotify en ongetwijfeld  ook op de radio…

Leonie van der Klein: Ze is nooit helemaal weggeweest, maar ze is tóch terug!