TJEERD ABMA – “Leaves” 

Tjeerd Abma (Franeker) was als zanger actief in verschillende bands, voordat hij op de solotoer ging. Tjeerd Abma is zo’n artiest die zeer regelmatig te zien is op de meest uiteenlopende podia en bij regionale en lokale zenders.

Hij maakt dan ook prima muziek en heeft een enorm repertoire. In 2002 won hij met de projectband Javelane de Nationale Prijs voor Studentenbands. Ook is hij kortstondig de zanger geweest van Kevin’s Crew. In 2004 begon Tjeerd als zanger/gitarist met avondvullende solo optredens. Na jarenlang succesvol covers te hebben gespeeld bouwde Tjeerd een repertoire van eigen nummers op. Met zijn voorlaatste single ‘Steer Away’ oogstte hij veel airplay bij vele lokale en regionale stations.

Zijn nieuwe single Leaves is een zeer persoonlijk nummer. Tjeerd heeft een hersentumoroperatie ondergaan. Natuurlijk heeft dit allemaal veel indruk gemaakt en invloed gehad op zijn leven. Inmiddels gaat het goed met zijn gezondheid, en kan hij weer muziek maken. Naar aanleiding van zijn ervaringen en de daarmee verbonden angst en onzekerheid schreef hij het prachtige ‘Leaves’

There are leaves falling in my life now, and it’s been as dark as night
There are leaves falling in my life now, and I’m dealing with a fright

I know the cold will come and I know it will sting
I know the cold will come, but till then I’d like to sing like a bird in spring

There are clouds thickening in my sky, but there’ll be stars out tonight
They will shine bright in your eyes filling up the room with light

I know the cold will come and I know it will sting
I know the cold will come, but till then I’d like to sing like a bird in spring

 

Music by Tjeerd Abma & Robert Keizer
Words by: Tjeerd Abma,
Vocals & Harmonica: Tjeerd Abma, Electric and acoustic Guitar: Klaas Gorter, Keys: Bas Mulder, Bass guitar, Percy Hoff, Drums: Eric Keuning.

Recorded and mixed at DunnDevilStudios by Bas Mulder. Mastered at Blaisdell Studio by Michiel Cornelisse.