Sebastiaan – Angeline

Sébastiaan heeft met z’n fonkelnieuwe single ‘Angeline’ een echte oorwurm in handen.  Na de stevige gitaarintro, ingespeeld door Marcel Fisser, ondergaat het nummer na ongeveer 20 seconden een ware metamorfose.

Zelfs Sébastiaan was verrast nadat hij de demo die door Frank Verkooyen was gemaakt, voor het eerst te horen kreeg. De basis van het nummer heeft Sébastiaan zelf gelegd. Ook de tekst heeft hij eigenhandig geschreven. ‘Terwijl ik met het liedje bezig was op de computer stond de televisie ook aan. Ik hoorde op een gegeven moment dat men het over de jarenlange ruzie had tussen Bonnie St. Claire en Peter Koelewijn. Omdat Peter 80 jaar werd leek het hem een goed plan om deze vete bij te leggen. Ik was benieuwd naar het aantal liedjes dat Peter had uitgebracht en kwam tijdens het scrollen de naam Angeline tegen. Die naam heb ik dus van hem geleend en heb vervolgens de verhaallijn op ‘haar’ gaan schrijven’, verklaart Sébastiaan.