Nieuwe Nederlandstalige single van CARMEN SARS!

Luister je naar Carmen Sars, dan luister je naar een interessante mix van pop en jazz en voor het eerst Nederlandstalig! De Zilveren Harp winnares (later de Buma Award) weet zich met deze unieke ‘cross-over style’ al sinds het begin van haar carrière te onderscheiden.

In de aanloop periode naar de release van haar nieuwe album, verschijnt nu de single ‘Wie We Zijn’. Het is een lied uit de muziek theatervoorstelling ‘Aangeraakt door Liefde’: een voorstelling in Jazzy Bluesy Chanson style over de liefde in al haar verschijningsvormen.

Carmen Sars, geboren in het Canadese Vancouver, groeide op in Nederland en is heden woonachtig in Amsterdam. Al snel werd het duidelijk dat muziek haar primaire taal was. Vanaf haar zevende levensjaar schreef ze al haar eigen kerstliedjes en zong ze elk weekend in de plaatselijke kerk waar haar vader dirigent en organist was. Ze studeerde zang op de jazz en lichte muziek georiënteerde opleiding aan het toen nog in Hilversum gevestigde conservatorium bij onder meer orkestleider en arrangeur Jerry van Rooijen. Ook trad ze in die tijd veelvuldig op in diverse jazzclubs en werkte als achtergrondzangeres voor diverse gerenommeerde artiesten.

Vooral songwriting werd haar passie. Ze bracht meerdere Engelstalige albums uit, met voornamelijk eigen werk.
Haar eerste album ‘Silent Eyes’ dat in eerste instantie uitkwam in het buitenland werd later in Nederland bekroond met een Zilveren Harp. In Duitsland noemde ze haar steevast Die Holländische sadé. Het volgende album Polarity kreeg veel aandacht mede door de single ‘In Love’ in samenwerking met het Rosenberg Trio. In de jaren daarop volgden nog diverse albums, zoals het vocale Lounge album ‘Porta Romana en het live Jazzalbum ‘Jazz On The Rocks’. Ook begon ze steeds meer liedjes te schrijven voor diverse andere artiesten, als ook voor het songfestival.
Haar eerste Nederlandstalige album, ‘Aangeraakt Door Liefde’ komt in September 2021 uit op Vinyl en Cd op het ‘Concerto’ label.

https://www.youtube.com/watch?v=E-ZMGVzFQqo

Tekst en muziek Carmen Sars, Recorded in the Power Sound Studio Amsterdam
Engineered by Paul Pouwer. Produced by Carmen Sars and Paul Pouwer.

Musici te horen op het album zijn;
Peter Tiehuis, Mozes Rosenberg: Gitaar.
Hans Vroomans, Edwin Schimscheimer, Karel Boehlee: Vleugel & Keyboards.
Marcel Schimscheimer, Frans-Jan van der Hoeve: Basgitaar & ContraBas.
Marc Stoop, Roy Dackus: Drums.
Martin Gort: Percussion.
Jan Kooper, Hubert Heeringa: Saxophone.
Ruud Breuls: Trompet.
Sarah Koch String Ensemble: Strings.
Maria Lekranty, Edwin Schimscheimer, Michèlle Schimscheimer, Carmen Sars: Backing Vocals.
Carmen Sars, Stefan Stasse, Humphrey Campbell: Vocals.

Fotografie Diana Kok