FRANK BLUEKA – “Holy Mama” 

Frank Blueka’s muziek is in het algemeen te typeren als soulvol, met invloeden uit moderne rock, blues, folk en Ierse invloeden. Frank Blueka heeft de theatertournee “Einstein was a Rolling Stone” net niet een heel jaar kunnen rondmaken vanwege het Corona virus.

‘Einstein was a Rolling Stone’ volgde op de al eerdere succesvolle theatertournee ‘Tom Waits meets Neil Young’.  Begin dit jaar kwam Blueka met een gedurfde cover van LADY GAGA haar song “Always Remember Us This Way”.

Inspiratie voor zijn teksten zijn teksten vindt Frank in mystieke verhalen, dromen en dagelijkse beslommeringen. HOLY MAMA is een persoonlijke song over niet kunnen slapen, maar de track heeft ook een tweede laag: laten we de natuur nog wel genoeg slapen of is er fundamentele verandering nodig?

Sinds de samenwerking met producer Raymond van der Vechte is er een interessante verdieping. De twee muzikale kompanen combineren Blueka’s akoestische sound met beats en een sferische flow. Uitgangspunt van Frank is hierbij dat hij alle liedjes met één instrument als begeleiding live kan performen. Op Spotify wordt Frank gelinkt aan songwriters als Luka Bloom, Mike Scott (Waterboys), Jimmie LaFave, Tom Waits en Willie Deville.

Frank is in Heerenveen geboren. Is op zijn zeventiende op zichzelf gaan wonen en vertrokken naar Zwolle. Later heeft hij korte tijd in Amsterdam gewoond waar hij “Movement Sciences” studeerde. Frank volgde echter zijn hart en werd beroepsmuzikant. . De liefde bracht hem terug naar het Oosten van het land. Daar heeft Frank Blueka zijn plek gevonden in het knusse Deventer.