Erwin Haarmans – Ja jij alleen jij

Drie jaar geleden overleed de Utrechtse zanger Hans van der Laan op 54- jarige leeftijd. Het was één van Erwin beste kameraden. Van hem kreeg Erwin te horen dat hij ook moest gaan zingen.

Erwin: ‘Ik gaf aan dat ik daar nog lang niet klaar voor was omdat ik nog niet eens zolang zong. Ik ben er wel over na gaan denken, en heb vervolgens zangles genomen bij Ingrid Simons, nog steeds ben Ik daar elke maandagavond te vinden. In het verleden heb ik ooit een singletje uitgebracht, maar daar is qua promotie weinig mee gedaan. Daarnaast liggen er nog steeds 3 nieuwe nummers op de plank. Harry Gerritsen vroeg onlangs of ik met hem mee wilde gaan naar Manfred Jongenelis omdat hij het één en ander met hem wilde bespreken. Ik raakte met Manfred in gesprek en vertelde dat ik nog 3 klare liedjes had liggen. Manfred stelde voor om naar een demo te luisteren waarvan Frank van Etten de tekst had geschreven. Het bleek om ‘Ja jij, alleen jij’, te gaan. Ik was gelijk verkocht!