‘Drone’ de nieuwe single van BRITTA MARIA & MAURITS FONDSE

Britta Maria is woonachtig in Amsterdam en werd geboren in Hoorn. In haar jeugd begint ze met het volgen van zanglessen. Na een aantal studies gaat ze Jazz en lichte muziek studeren. Ze ontwikkelt een diepe liefde voor het Franse Chanson.

Britta Maria maakt samen met pianist/zanger en tevens haar man Maurits Fondse diverse theaterconcerten en CD’s waarin het Franse lied te horen is. Ook schrijft ze samen met Maurits eigen liedjes, in eerste instantie Franse Liedjes, maar later  begint Britta Maria ook liedjes in haar moedertaal te schrijven. Ze noemt het Nederlandse chansons, de tekst is Nederlands maar de melodieën en harmonieën zijn geïnspireerd op het Franse Chanson.

Maurits Fondse is een veelgevraagd pianist en backing vocalist. Hij werkt voor KRO’s Theater van het Sentiment, NCRV’s BZT-Muziekshow en is hij Muzikaal Leider van de musicals Willem Ruis, Dansen met de Vijand (4 Musical Award Nominaties), Zeeuwse Vrouwen I en II, Telkens Weer Het Dorp, Safaripark Zuidas en Soof de Musical. Maurits schrijft de muziek voor de musicals Dansen met de Vijand, Safaripark Zuidas en liedjes voor Expeditie Robinson. Van 2013 t/m 2019 is Maurits vaste begeleider van Freek de Jonge, met wie hij vele theater- en TV-optredens doet, o.a. DWDD en Carré.

Sinds 2018 heeft Maurits eigen voorstellingen in het theater. Zo brengt hij The Story of Billy Joel en met partner en zangeres Britta Maria staat hij op de podia met Serge Gainsbourg Forever, Chansons van Schoonheid en Huiswaarts.
Momenteel werken Britta Maria en Maurits aan liedjes voor een nieuw album dat medio herfst 2021 zal verschijnen. Met medewerking van tekstschrijvers als Ivo de Wijs, Jan Boerstoel en Jurrian van Dongen.

Britta Maria en Maurits Fondse brachten al meerdere albums uit, waaronder het geprezen ‘Huiswaarts’ (4* NRC) met het veel gedraaide zelf geschreven lied ‘Houd Moed’. Momenteel werken Britta & Maurits aan het album ‘De Bonte Droom’. Dit album is het eerste album dat zal bestaan uit zelfgeschreven werk, in samenwerking met tekstdichters als Ivo de Wijs en Jurrian van Dongen.

“Drone” is de titel van het nummer dat – vooruitlopend op de release van dit album – nu uitgebracht wordt. Maurits schreef de muziek, de tekst is van Ivo de Wijs