Ben Kok – Het werd zomer

In juni 2020 verraste Ben Kok de liefhebbers van het Nederlandstalige lied met een vrolijke versie van ‘Het Dorp’. Met z’n nieuwe single ‘Het werd zomer’ duikt de talentvolle zanger wederom terug in de tijd.

Het oorspronkelijke Duitstalige nummer van Peter Maffay werd in 1977 gecoverd door Rob de Nijs. Aan de tekst die destijds door Joost Nuissl geschreven werd, is helemaal niets veranderd. Ondanks dat je tegenwoordig niet zo maar de zinsnede “Ik was 16 en zij was 28” kunt roepen, is  Ben van mening dat deze woorden er gewoon in thuishoren. Het hoort gewoon bij dit nummer en iedereen uit zijn generatie zingt waarschijnlijk het lied dan ook van A tot Z mee. Het is een lied waarin een verhaal verteld wordt.  Producer Frank Verkooyen heeft in overleg met Ben het tempo van ‘Het werd zomer’ iets opgevoerd zodat het omgevormd is tot een ware feestplaat.