Wie schuilt er eigenlijk achter Feestduo Tsjonge-jonge?

Edwin Smits en Peter Smits ( geen familie ) kwamen elkaar in 2012 per toeval tegen en hadden alle twee de voorliefde van Hollandse feestmuziek. Edwin zat al in de muziek met drummen en Peter met o.a. cabaret, dus de link was snel gemaakt.

De twee Brabanders,  nu toevallig allebei woonachtig in het pittoreske Bakel, begonnen samen te repeteren en al snel kwamen er leuke Hollandse setjes naar voren. Vandaag de dag hebben ze al zo’n 10 eigen nummers uitgebracht en maken ze sfeer op feesten en partijen, groot of klein, het maakt hun niet uit. Zo stonden ze o.a. op Park Hilaria ( Hollandio tent ) te Eindhoven, Drakenboot festijn te Helmond, Nederland Muziekland van SBS, fijnfisniejecafe van Omroep Brabant en noem maar op, maar ook voor huiskamerfeestjes, bruiloften, cafe’s, kermis, carnaval of verzorgingshuizen draaien ze haar hand niet om.
Zo’n 5 jaar geleden brachten ze o.a. het alom bekende nummer uit, ” Ons Brabant ” wat in heel Brabant zeer goed in de smaak viel en  werd er door diverse omroepen en zenders gezegd  dat ze het nummer in het Duits moesten gaan doen.
Nu zo’n 5 jaar later is het zover, een  tekst in het Duits laten schrijven door niemand minder dan Ton Wolter en alles weer opnieuw opgenomen bij Ronald Moonen ( studio Difference ) te Weert. Vandaag is het dan eindelijk zover Tiroler Land is de titel van de single en te horen op je favoriete radio zender(s) – te zien op diverse clip zenders – te downloaden via o.a. iTunes  en te streamen op Spotify Deezer
Wil je ze live zien en horen boeken kan bij o.a. Viking, DEA producties en vele anderen.