STEELYARD – ” Don’t let go “

Steelyard bestaat uit de Nederlandse artiesten en producenten Frank Leemhuis en Wouter van der Veen. Frank en Wouter willen verschillende stijlen combineren en dit samensmelten tot een ander geluid, maar toch herkenbaar en toegankelijk. Invloeden van allerlei genres, als art-rock, progressieve rock, electro en zelfs pop, hoor je terug in hun werk.

Geïnspireerd door de jaren 80, synthwave, new wave en synth gedreven pop, geeft ‘ Don’t let go’ een retro gevoel met een moderne vibe.

Er zijn inmiddels drie EP’s gemaakt, die samen het debuutalbum ‘No Dimensions’ vormen. Het album gaat over persoonlijke en relationele dilemma’s en maatschappijkritische onderwerpen, beschreven op een suggestieve manier.

Steelyard had grootse plannen voor 2020. De eerste EP’s waren uitgebracht en de volgende stap zou zijn het live spelen van hun muziek. Vanwege de pandemie is dit niet doorgegaan. In plaats daarvan komt Steelyard nu met een sprankelende nieuwe track met een positieve vibe. Steelyard ging daarvoor terug naar de basis om uiteindelijk muzikaal gezien een soort nieuwe start te maken. Ze houden van de typische synthwave-vibe en wilden dit geluid combineren met moderne invloeden. ‘Don’t Let Go’ is een feelgood nummer met een verhaal waarmee iedereen zich op een bepaalde manier kan identificeren.